Disenyland Paris

 

Sen avverkade vi Disneyland, det var roligt trots att vi gick och gick i två dagar så ryggen höll på att gå av. Första dagen tillbringade vi i Disenyland Parken. Det var rent, snyggt och fräscht överallt som det är i sagornas värd samt souvenirbutiker i vart hörn. Alva var inne i varenda en och var på stort shopping humör och ville ha det mesta, tillslut bestämde hon sig för katterna Duchess med lilla Marie från Aristocats, en väska med Tingeling på och Grodprinsessans klänning.

   

Tur hade vi att det var lite lågsäsong. Det märktes vid attraktionerna där man såg alla vindlande gångar som passerades tills vi kom till kön där vi sedan väntade och väntade.

Sämsta åket var en bilbana där man själv fick ratta utefter en räls. Den var väldigt kort och hur kunde alla vuxna tycka det var så roligt att köra bil? Som om det skulle vara något ovanligt.

Vi såg också en fantastiskt fin Tarzan-föreställning. Där Tarzan och Jane med apor svingade sig i lianerna i vacker dans.

Vi höll nästan på att missa den pampiga paraden, vi såg inte hela från början. Tur att vi ska hit en dag till.

På kvällen började det regna lite grann och det sista vi åkte var ”it´s a small world” när vi kom ut gapade vi av förvåning, vad had vi sett! vad var allt! vi måste åka igen! Med båt åkte man genom världens olika länder, representerade av en massa dockor klädda i nationaldräkter som sjöng samma sång om och om igen. Bakgrunden var målad i starka färger och bestod av typiska siluetter från de olika länderna.

Sedan fick vi springa ut men fick precis se sista bussen åka men pendeltågen gick fortfarande som tur var.

Andra dagen var vi på Walt Disney studios park där man skulle få en känsla av att befinna sig bakom kullinserna. Vi träffade Stich live i rutan som pratade franska men man förstod på de andra att han var rolig. Vi var på Animagique och Cinémagique där vi såg hur man kan använda effekter, som till exempel när det regnade i filmen kom det regn i salongen där vi satt (då blev vi allt förvånade) och att man kan kasta ett svärd genom filmen och ut genom duken.

 Roligaste attraktionen var ”The Twilight Zone Toweer of Terror” där man fick åka hiss som rasade ner och olika spökrum öppnade sig vid stoppen. Alva kunde inte sova på natten, hon blev verkligen skämd av den. Adam gillade bäst ”Rock´n Roller Coaster starring Aerosmith”som liknade Kanonen på Liseberg fast lite längre och med musik. Mickel Jacksons hatt och Diseny t-shirt blev hans inköp i filmens och sagornas värld.


Det var en kul upplevelse att varit där men två dagar räckte för mig.

Eva

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0