Nytt år, nya tag

Nu är julen ordentligt utdansad hos oss, det är bara julgardinerna som hänger kvar men de är i alla fall utan tomtar. Igår var det högt i taket på julgransutdansen i Kännestubba bygdegård. De rara barnen har väldigt roligt när de kommer samman och får springa runt och tjoa och så var förstås Tomten där med godispåse.

 

Jag har haft en ovanligt lugn och avslappnad Jul och Nyår, vet inte riktig vad det är som har framkallat den sköna känslan. Kanske för att jag varit ledig de vita dagarna och jobbat de röda eller kanske det är för jag har gjort uppehåll på faceboken. Den tog på krafterna, för jag kan inte göra något lagom. Det som händer på Fb liksom befinner sig i en annan dimension, något som pågår parallellt med livet på jorden, här och nu, mystiskt. Jag vet att det pågår men kan inte nå det.

 

Läste i tidningen att någon trendanalytiker spår att det kommer bli inne med vita kalendrar, onåbarhet och landet. Så jag är på god väg att bli trendig för första gången. Har nu hållit på att tömma kalendern i minst ett par års tid och har gjort en paus från omvärlden.

Det bästa av allt och det är kanske därför jag känner mig nercoolad, är att jag börjat ett nytt liv (åtminstone för 3 månader än så länge) för jag har lovat mig själv och barnen att inte äta godis och kakor på just 3 månader. Nu jäklar ska godisbegäret förpassa till något mörkt hörn en gång för alltid (hoppas jag).

Om barnen hjälper mig och håller koll på mig ska de få 500 kr var och om jobbarkompisarna håller mig från alla godsaker då ska de få en present, för jag litar inte alls på mig själv. Än så länge har det gått förvånansvärt bra och det är kanske för jag börjat träna med kompisen på Wii igen (har inte tränat på ett år) första dagarna kunde jag knappt sitta eller gå men nu börja jag känna mig STARK, akta er, här kommer jag.

 

Eva


RSS 2.0