Uförsåkning

Oj jag hade visst inte ens skrivit att vi var i Lindvallen i Sälen tidigare. Det var mellan sportlovet och påsklovet. Barnen fick ledigt en vecka från skolan för att fira sin far som skulle fylla jämt. Annars är det väldigt svårt nu för tiden att få ledigt från skolan.

 

I år var alla friska så Adam och Alva åkte i backarna varje dag tills de inte orkade åka mer. Då var vi på vattenlandet och roade oss.

 

 

Lanzarote

Nä nu måste jag skriva ner några saker vi gjort så att jag inte glömmer bort vad som hänt detta året.

 

Vi firade maken med att på påsklovet åka till Lanzarote en liten ö i norra Kanarieöarna. När vi landat och åkte med transferbussen till hotellet vi skulle bo på, såg vi ut genom rutan med lätt skräck. Hur ser det ut??? Som om hela ön vore uppgrävd och svarta jordhögar, överallt! Det såg ut som man hade markberett för industrimark. Skulle de bebygga hela ön med industrier???

 

Några dagar senar på utflykt mot öns nationalpark Timanfaya blev vi varse var dessa svarta jordhögar så långt ögat nådde var. Lanzarote är förståss en vulkanö med lavamassorna som stelnat till hård vass sten, alla dessa svarta högar. Här och där finns även höga kullar nästan som små bergstoppar av finfin sten/sand i alla nyanser av orange till bunt. Det var högar av aska. Ett speciellt landskap som ser helt ogästvänligt ut. Här skulle man inte vilja bo på landet, inte ett grönt strå inte ett djur ens vill bo här. Jodå försäkrade guide den finns många djurarter som lever här i den stelnade lavan, ödlor och insekter i massor.

 

 

På ön har en excentrisk konstnären César Manrique levt och satt sina spår. Bland annat bestämde han att all hus skulle vara vit målade och inte var högre än två våningar. Det har gjort att de små byarna vid kusten ser idylliska ut. Alla de vita husen mot den svarta marken är en fin kotrast.

 

 

Vi tog även en tur med en gul ubåt ner på 30 m djup och kollad in fiskar och en rocka som var väldigt intresserad av oss i båten. Turen hade en guide som var finska som pratade jätte snabbt så orden snubblade ut genom munnen och dessutom han att skrattade mellan raderna. Kunde hon verkligen vara lika entusiastisk varje gång?

 

Hotellet vi bodde hette Lanzasur och hade både vattenland och all inclusive så det blev en avkopplande och härlig semester.

 


RSS 2.0