Gardenparty

Det var mycket att stå i inför trädgårdsfesten i lördags. Tältet skulle upp, musikanläggningen på plats, bord och stolar köras och bål skulle blandas puh! det var svettigt. Tusen tack snälla Titti som hjälpte mig att fixa innan och under kvällen. Allt gick jätte bra och jag känner mig helnöjd.

Förvånad blev jag när en folkhop kom gående med vimplar och flaggor som ett gammaldags brudfölje. Nu ska det flaggas i tid och otid i Björnskog hedan efter.

Vädrets makter höll sig i schack, det var varmt och soligt så barnen kunde bada. Senare på kvällen kom det en regnskur men det gjorde inget för då satt vi under tältet och njöt av Madsengårdens goda buffé. Under middagen sjöng Annie så vackert, tack snälla du och tack Elin som spelade till. Vi sjöng även en sommar medley som Elin hade satt ihop men vi glömde sjunga kaffevisan som fanns i bladet med bakside texten:

Familjen Stålhammar är på semester i Turkiet. De går in i en souveniraffär och rätt som det är har lilla Alva 2 år försvunnit. Peter vänder sig oroligt till Eva och frågar:

-”Var är Alva”

Eva svarar:

-”Mmm, vet inte....Borta...? och så fortsätter hon att titta på tröjorna från ”Dolce och Grabbarna”.

 En promenad med tipsfrågor ut till udden och Adam hade fixat med bågskytte och Alva bollkastning i ringar.

Senare på kvällen blev det musikbingo som Peter hade knåpat ihop.

 Ett jätte stort varmt Tack! alla goa släkt och vänner för att ni kom och för alla fina presenter.



 


Jubilaren

Ja ha då har den jämna dagen passerat och jag känner mig som vanligt.... hmm mysko för jag trodde det skulle märkas på något sätt. Faktum är att jag hade lite ågren innan och kände mig lätt panikslagen och ville inte komma över den magiska 50 gränsen. Hade några nätter med grubblerier om barndommen och vad jag åstadkommit och gjort under halva livet. Konstaterade att jag ändå haft en god barndom och ett gott liv men det finns tillfällen som jag velat göra anorlunda och några som jag absolut skulle vilja göra allt för att få göra om på ett bättre sätt. Har gjort en hel del mycket bra val och några riktigt dåliga men det är så livet ska se ut. Nu får jag lämna tillbakablickarna för denna gång, det är inte mycket man kan göra åt det. Jag tror ändå att jag lärt mig något under åren så jag kan bli en bättre människa.



Fördelsedagen blev en sån härlig dag. Efter att ha blivit firad med paket och bakelse stack vi iväg till Svenarum för att paddla kanot i Härån. Vi paddlade iväg söderöver och kanoterna gled tysta och snabbt fram i det strömma vattnet medan solen strilade ner från en disblå himmel. Befann vi oss i Sagan om ringen? Kanoten for än hit och än dit i den snirkliga ån och ibland fick vi huka oss för träd och grenar som hängde över vattnet. Vi paddlade förbi Hubbestad, ett av de finaste ställena jag sett. En mycket vacker herrgård med välskötta byggnader och ett underbart läge.



Efter så där fem timmars paddlande kom vi fram till Rolstorps badplats som måste vara en av Smålands finaste badplats. Nöjda med dagens bedrift slog vi oss ner i talldungen och hoppade sedan i plurret som var upppfriskande. Dagen slutade med en god grill-middag på Cafe Timjan.



Tant Eva


RSS 2.0